Het positieve einde is in zicht!

Fieldlabs

De meeste mensen worden gevaccineerd door de GGD, veel festivals zijn begonnen met de verkoop van tickets en nu staan ook de eerste proeffestivals vast om geviert te gaan worden. Dit wordt gezien als het begin van het einde van de al een jaar durende pandemie in de Nederlandse festivalscene. In maart staan de eerste festivals al op de planning op het terein in Biddinghuizen waar normaal gesproken Lowlands en Defqon.1 jaarlijks georganiseerd worden.

Fieldlabs Evenementen is al vanaf het begin van deze negatieve elende begonnen met het zoeken naar alternatieven of oplossingen om dit alles zo snel mogelijk weer te laten doorgaan. In de proeffestivals wordt er gekeken wat de effecten zijn van feesten in de buitenlucht met 1.500 man aan bezoekers. In de eerste testen dragen de bezoekers nog wel een mondkapje en zijn ze getest om verdere besmetting te voorkomen onder de bezoekers. Uit de resultaten moet gaan blijken of festivals te vieren zijn en onder welke voorwaarden. 

Of we deze zomer helemaal uit onze plaat kunnen gaan is nog niet zeker. De garantiefonds met gelden voor festivals na 1 juli is er door de overheid een progressie geboekt om het plannen van evenementen voor ondernemingen in deze branche weer mogelijk te maken. Festivalgangers hebben ook de extreme behoefte om weer naar festivals te gaan en dit is te zien aan de grote mate van verkoopactiviteiten van de verscheidene kaartverkopen. De verkopen gaat super hard en hierdoor zijn al een paar festivals zoals SUPREMACY 2021 zijn al totaal uitverkocht.

Het festival gevoel is iets wat wij allemaal missen en dit is ook te zien aan de aanmeldingen voor vrijwilligersactiviteiten op de geplande buitenfeesten voor deze zomer. De liefhebbers strijden samen met de orginisatoren naar een betere toekomst voor bezoeker en ondernemer. Het ziet er tot dit moment niet extreem rooskleurig uit maar is veel muziek en kleurijke sferen te zien aan het einde van deze lange en diepe tunnel. Samen gaan wij er komen en het eerste legale feestje van het jaar alle geleden schade en herrineringen inhalen.

Dat weten wij als FestiStarter zeker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *